🔶انواع لباس کار بیمارستانی 09126456909 - لباس کار تهران
به لباس فرم، لباس کار نیز گفته می شود. همچنین لباس کار در بعضی مشاغل یکی از انواع تجهیزات و ابزار ایمنی به شمار می رود.
انواع لباس کار بیمارستانی
لباس کار چیست؟ چرا استفاده از لباس کار مهم است؟
به لباس فرم، لباس کار نیز گفته می شود. همچنین لباس کار در بعضی مشاغل یکی از انواع تجهیزات و ابزار ایمنی به شمار می رود. لباس کار ایمنی یکی از انواع وسایل حفاظتی در محیط کار است. استفاده از لباس کار موجب انجام پذیری آسان تر کارها و حفظ ایمنی کاربران است که باتوجه به شرایط شغل و کاربرد فرد، در انواع گوناگونی تولید و ارائه می گردد.
به طور کلی لباس کار باید با موقعیت حرفه ای متناسب بوده و معرف جایگاه شغلی افراد در محل کار نیز باشد. استفاده از لباس کار، باعث می شود تا نیروها در مشاغل خود، از یکدیگر متمایز شوند و نظم و آراستگی در محیط کار ایجاد گردد.
مزایای استفاده از لباس کار ایمنی در مشاغل مختلف:
حفظ جان افراد و کاهش آسیب در حوادث احتمالی
متمایز شدن نیروی کاری یک مجموعه از یکدیگر
موقعیت و جایگاه شغلی پرسنل در محیط کار
بیشتر بخوانید: لباس کار صنعتی
انواع لباس کار بیمارستانی
پرسنل بیمارستان با توجه به مسئولیت و یا وظیفه، لباس کارهای متفاوتی با رنگ، جنس و طرج متفاوتی دارند، بیماران نیز لباسهای مخصوصی دارند. تمام لباس های مورد استفاده در بیمارستان را می توان برشمرد
لباس بیمار
لباس کارکنان خدماتی
لباس پرسنل اتاق جراحی
لباس پزشکان
لباس پرستاران
لباس مخصوص پرسنل اداری بیمارستان
لباس بارداری
پارچه ملحفه
پرده
لباس های یک بار مصرف
1-لباس بیمار
معمولا لباس های بیماران از جنس مناسب و وزن کم و رنگی است تا بیماران بیمارستان قابل تشخیص باشند، به طور معمول لباس بیماران در بیمارستان از جنس تترون و به رنگ آبی برای بیماران آقا و از رنگ صورتی برای بیماران خانم استفاده می شود. گرماژ عمده برای پارچه بیمار از ۱۶۰، ۱۷۰، ۱۷۵، ۱۸۰ است. لباس بیمار به چند دسته تقسیم می شود. از جمله لباس کودک و لباس نوزادی و همچنین لباس بارداری که هرکدام فرم و پارچه مخصوص دارد.
2-لباس کارکنان خدمات
کارکنان خدماتی در بیمارستان ها معمولا با مواد ضد عفونی کننده و شوینده سر و کار دارند پس جنس لباس هایشان باید در برابر مواد شوینده مقاومت مناسبی داشته باشد.
3-لباس پرسنل اتاق جراحی
لباس های اتاق عمل به رنگ سبز یا آبی و به جنس پارچه است، این لباس ها باید بطور مداوم استریل شود. دلیل انتخاب رنگ سبر و آبی در اتاق عمل، تمرکز دید پزشک و پرستار برای دیدن رنگ قرمز خون و احشای بیماران می باشد.
4-لباس پزشکان
لباس پزشکان از گذشته روپوشی به رنگ سفید بوده است.
5-لباس فرم پرسنل اداری ساختمان
واحدهایی از جمله واحد های پذیرش، اداری و از این قبیل در بیمارستان ها فرم های اداری به تن می کنند که لباس های خانم ها معمولا مانتو و شلوار اداری و برای آقایان پیراهن و شلوار است. لباس های بیمارستانی در انواع مختلف و در مکان های مختلفی از جمله درمانگاه ها، بیمارستان ها، داروخانه و اتاق عمل ها استفاده می شود.
6-لباس بارداری
جنس پارچه لباس بارداری مانند لباس بیمار از تترون یا ترگال می باشد و بنا به حال بیمار و همچنین راحتی کادر درمانی برای درمان، دوخت و برش این لباس مخصوصا در قسمت یقه لباس و حلقه آستین و دور کمر کمی آزادتر می باشد.
7-پارچه ملحفه
ملحفه باید از جنس لطیف و بافت خوب و همچنین ضد حساسیت تهیه شود. پارچه آنتی باکتریال بهترین نوع پارچه برای زیر بیمار بدخیم عفونی، سوختگی است . همچنین از پارچه برزنتی هم برای بیمارانی با شرایط وخیم تر استفاده می شود.
8-پرده
انواع پارچه های پرده ای بیمارستانی از جمله آنتی باکتریال، پرده کرکره، پرده زبرا،پرده موتوری هستند که بیمارستانها با توجه به بودجه، آن را انتخاب می کنند.
9-لباس های یک بار مصرف
لباس کار بیمارستانی یکبار مصرف شامل کلاه و دستکش و ماسک است که جزو موارد ضروری یک بیمارستان به حساب می آید.
بیشتر بخوانید: لباس مهمانداران
جنس لباهای بیمارستانی
لباس های بیمارستانی به دلیل در ارتباط بودن پزشکان با بیماران مختلف و نیاز به شست و شوی مداوم، باید از پارچه هایی تهیه شود که بتوان در فواصل زمانی کوتاه قابل شستشو باشد، معمولا جنس پارچه های لباس های بیمارستانی باید به شرح زیر باشد.
پارچه تترون: تترون معمولا با عرض یک متر و نیم، وزنی بین ١۵٠ تا ١٩٠ گرم دارد.
پارچه ترگال ساده: پارچه شبه ترگال یا طرح ترگال، وزنی میان تترون و ترگال ساده دارد که معادل ٢١٠ تا ٢٣٠ گرم می باشد.
پارچه ترگال کجراه: پارچه ترگال کجراه نیز مانند تترون و ترگال ساده جنس پلی استر و ویسکوز دارد.
پارچه فلامنت :تار و پود فلامنت از الیاف فلامنت و بسیار ارزان است.
پارچه فلامنت پنبه:این نوع پارچه، مانند پارچه قبلی خشک نیست و به خاطر داشتن الیاف طبیعی پنبه لطافت بیشتری دارد.
پارچه ویسکوز ساده و طرحدار:در تار و پود این نوع پارچه، الیاف مرغوب ویسکوز به کار می رود که باعث ظرافت و مرغوبیت آن شده اسا.
پارچه اسپان باند یا بی بافت:پارچه اسپان باند بیمارستانی نام هایی مثل پارچه یکبار مصرف، بی بافت، نبافت و پارچه لایه سوزنی دارد.
پارچه اس ام اس ( sms ):پارچه های کامپوزیت اس ام اس در صنایع پزشکی جایگاه ویژه ای دارند و موارد مصرف آن ها تقریبا شبیه اسپان باند می باشد.
پارچه برزنت بیمارستانی:پارچه برزنت بیمارستانی دارای ضخامت بالایی است که معمولا برای زیر بیمارانی با اوضاع وخیم استفاده می شود.
انواع گان های اتاق عمل:
بهطور کلی دو دسته گان جراحی وجود دارد، گان یک بار مصرف و گان چندبار مصرف
گانهای چند بار مصرف معمولا از جنسهای پنبه، پلی استر، ویسکوز مخلوط آنها تولید می شود. گانهای یک بار مصرف بدون بافت هستند.